Boek nu uw onvergetelijke dag!

En ontvang direct uw schriftelijke bevestiging

 

Veelgestelde vragen

 

⚫️ Wat moet ik meenemen voor een dag vissen in de Biesbosch?

Eigenlijk alleen iets te eten en drinken voor uzelf, hoewel wij ook een lunch aan wal voor u kunnen verzorgen tegen meerprijs. Hengels, kunstaas en warmtekleding hebben wij voor u aan boord, vrij te gebruiken.

⚫️ Wat is onze unieke Pareto-methode?

Wie het Pareto-principe kent, heeft geleerd dat 80% van onze resultaten in het dagelijks leven worden gerealiseerd door 20% van onze activiteiten. Deze wijsheid hebben wij geëxtrapoleerd naar onze dienstverlening en kennisoverdracht, en met groot succes! Bij ons leert u in de praktijk hoe u in uw visserij de focus legt op de stekken, technieken en presentaties die u het meeste resultaat geven in uw visserij. Zo verspilt u voortaan geen kostbare tijd meer aan niet-productieve visserijen in het gegeven jaargetijde, en haalt u voortaan de maximale efficiency uit uw visdagen. U leert het herkennen van de “stek in de stek”, het meest effectieve kunstaas in combinatie met de omstandigheden en de juiste presentatie hiervan voor maximaal resultaat. En dat ondersteund door onze state-of-the art SideVü en LiveScope imaging waarmee geen enkele vis zich meer voor ons kan verschuilen. Een investering waar u levenslang profijt van zult hebben in uw visserij!

⚫️ Wat zijn de kosten voor een dag vissen in de Biesbosch?

Uw investering bedraagt €350,- inclusief 9% BTW (Bootprijs). Deze prijs is inclusief brandstofkosten, gebruik materiaal, kosten trailerhelling en diensten van de gids. Wanneer u niet over een Nederlandse Vispas beschikt, kunnen wij dagvergunningen verzorgen voor een meerprijs van €10,- per persoon.

⚫️ Met hoeveel personen kunnen we komen vissen?

Op onze boot is ruim plaats voor twee gasten plus de gids. In urgente gevallen is het mogelijk om drie gasten aan boord te nemen, maar dit beperkt ons dan wel in onze vismogelijkheden. Werpend vissen is dan niet mogelijk. Wanneer u met een grotere groep wilt komen, laat dat dan alstublieft ruim van tevoren weten, dan kunnen wij er extra boten bij reserveren.

⚫️ Hoe lang gaan we op pad in de Biesbosch en hoe laat starten we?

Een gidsdag in de Biesbosch duurt (minstens) acht uur. Vertrektijden zijn uiteraard geheel flexibel in te vullen, maar de vuistregel is dat we om 0800H afspreken aan de helling. Dit in verband met beschikbaar daglicht voor een veilige afvaart. Uiteraard kunnen we uw arrangement geheel naar uw wens samenstellen.

⚫️ Kunnen we gevangen vissen meenemen voor eigen consumptie?

Volgens de Nederlandse vergunning heeft u het recht om twee maatse snoekbaarzen of baarzen mee te nemen voor consumptie. Wij kiezen er als circulaire onderneming echter voor om volledig Catch & Release te vissen, om zo het visbestand gezond en op peil te houden Het is bij ons aan boord dus NIET toegestaan om vis aan het gebied te onttrekken.

⚫️ Is de veiligheid aan boord goed verzorgd?

Al onze materialen voldoen aan de hoogste eisen qua veiligheid, en zijn conform voorschrift onderhouden. Aan boord bevinden zich self-inflatable reddingsvesten voor alle opvarenden, er is een brandblusser aanwezig evenals een verbandtrommel, en de gids beschikt over een VCA-certificaat en een EHBO-diploma. Desalniettemin dient u zich te realiseren dat er op het grote water altijd een groter veiligheidsrisico is dan aan wal. Volgt u daarom altijd de aanwijzingen van de gids op aan boord!

⚫️ Welke vissoorten kunnen we in het gebied verwachten?

We gaan vissen op snoek, snoekbaars en baars. Dit zijn de meest algemeen voorkomende roofvissen in het gebied. Daarnaast is er altijd kans op de vangst van roofblei, winde en meerval. Ook komt er een heel enkele keer een zoutwater-dwaalgast als harder, zeeforel of fint aan boord. Deze soorten vallen echter onder de categorie “gelukstreffers”.

⚫️ Welk dierenleven treffen we nog meer aan in het gebied?

Nationaal Park de Biesbosch staat bekend om zijn grote bestand aan haarwild en gevogelte. We zullen dan ook met grote regelmaat oog in oog staan met de bewoners van het gebied. Zo treffen we vrijwel dagelijks herten, reeën, marterachtigen, roofvogels als de buizerd, sperwer, valk, havik en zee- en visarend. Ook het ijsvogeltje komen we vaak meerdere malen per dag tegen, en vroeg in de ochtend is er ook altijd kans op het spotten van bevers. Daarnaast bevindt zich ook niet-oorspronkelijk wild in het gebied, zoals bizons, Schotse Hooglanders en paarden. Deze zijn hier uitgezet met als doel natuurlijke begrazing van het gebied te bewerkstelligen. 

⚫️ Is het mogelijk om meerdere dagen te komen vissen?

Wij zijn geheel flexibel in de invulling van uw wensen! Zo is het mogelijk om ons één of meerdere overnachtingen in het gebied te laten verzorgen, inclusief ontbijt en diner. Hiervoor werken wij samen met hotels in de regio. Uiteraard wordt u aan de steiger door ons opgehaald na het ontbijt. Zo beleeft een echte Nederlandse visvakantie!

 

Boek nu uw onvergetelijke dag!

En ontvang direct uw schriftelijke bevestiging

 

Home