Pelagic vissen

Boek nu uw onvergetelijke dag!

En ontvang direct uw schriftelijke bevestiging

 

Gericht vissen op de grootste vissen van het water!

Visgids Biesbosch is dé Nederlandse specialist in Pelagic vissen, ook wel Pelagic Sharpshooting genaamd. Deze relatief nieuwe vistechniek is oorspronkelijk ontwikkeld in Zweden, toen men er daar achter kwam dat met name de zeer grote snoekbaarzen op een water graag “op half water” bleken te verblijven. En op zich is dat niet onlogisch, want dergelijke imposante vissen hebben niets meer te vrezen van andere rovers.

Sinds enkele jaren wordt deze unieke visserij ook in Nederland beoefend, met geweldige resultaten! Er is geen enkele andere manier zó effectief om zeer grote roofvissen te vangen in zo min mogelijk tijd. Wij hebben deze techniek dan ook al enige tijd doorontwikkeld tot ons absolute specialisme, met enthousiaste gasten als gevolg! Inmiddels heeft menigeen al de vis van zijn of haar leven mogen vangen bij ons aan boord, en het einde van de mogelijkheden is nog lang niet in zicht!

Hoe werkt Pelagic vissen?

Onze boot is geheel toegerust op deze specifieke visserij. Door het compacte formaat en de krachtige motorisering is de boot niet alleen snel, maar ook extreem wendbaar, wat essentieel is om deze visserij te beoefenen. Aan boord bevindt zich het unieke Garmin LiveScope systeem, waarmee we in realtime de vissen kunnen lokaliseren op een afstand van twintig meter vanaf de boot. Tevens kunnen wij met dit systeem al vóór de daadwerkelijke vangst zien met wat voor vis we te maken hebben, en een accurate inschatting maken van het formaat van de gevonden vis.

Tijdens het vissen varen we met een lage snelheid kriskras over de diepere delen van het water, met de speciaal voor dit doel ontwikkelde hengel stand-by en onder handbereik in de boot. Wanneer we door middel van Garmin LiveScope een interessante vis hebben gevonden, manoeuvreren wij de boot precies recht boven de vis, waarna de gast het kunstaas tot een meter boven de gevonden vis laat zakken. Via het scherm is precies de reactie van de vis te zien op het gepresenteerde kunstaas. Vaak komt de vis snel naar boven en volgt de keiharde aanbeet! Soms volgt er slechts een schijnaanval of weigert de vis het aangeboden kunstaas, in dat geval schakelen we over naar een andere kleur of formaat kunstaas.

Welke vissen kunt u verwachten?

Met Pelagic vissen richten we ons zoals gezegd op de grootste roofvissen van het water, waarbij we met name (zeer) grote snoekbaarzen zullen aantreffen. In de praktijk blijken de kleinste gevangen vissen nog altijd boven de zestig centimeter te zijn, maar de kans op écht grote vissen is met Pelagic vissen aanmerkelijk groter! Daarnaast komen we vaak bijzonder grote snoeken tegen op half water, en lopen we vaak ook tegen meervallen op. Ook deze beide soorten zijn op deze manier te vangen, hoewel de meerval vaak extreem wantrouwend is naar het gepresenteerde kunstaas.

Wanneer kunnen we Pelagic vissen?

Door de specifieke eisen aan wendbaarheid en bootcontrole, en het feit dat we deze visserij op groot, windgevoelig water uitoefenen is de factor “wind” de scherprechter. Wij kunnen deze visserij goed aanbieden bij een windsterkte tot en met 3 Bft. Wanneer de wind harder is of wordt, schakelen we derhalve over naar werpend of verticalend vissen. 

 Pelagic vissen kan jaarrond worden beoefend, waarbij veruit de beste periode het late najaar en de winter is. In deze periode is de vis niet alleen op zijn dikst, maar zwemt deze ook minder actief rond, en ligt deze vaak geconcentreerd bij elkaar op de stek. 

U hoeft hiervoor zelf niets mee te nemen. Wij hebben alle benodigde materialen van topmerken Quantum en Iron Claw Doyjo Concept voor u aan boord beschikbaar, inclusief het speciale kunstaas dat we hiervoor gebruiken. Zo bent u verzekerd van de beste ervaring!

 

 

Boek nu uw onvergetelijke dag!

En ontvang direct uw schriftelijke bevestiging

Home