Hij staat opgepoetst klaar voor een nieuwe eigenaar!

Boek hier jouw onvergetelijke visdag!

Ellen

Na de stormen Chiara en Dennis zijn we deze week in afwachting van de volgende storm: Ellen. Het kan er nog wel bij, behalve dan dat ik me een beetje erger aan de huidige naamgeving, die recentelijk is geïntroduceerd. De stormpjes die we hier hebben lijken in geen velden of wegen op de hurricanes, tyfoons of cyclonen die elders op de wereld dood en verderf zaaien, dus in mijn ogen is het imiteren van een dergelijke naamgeving wat ongepast.

Wat deze stormen-light echter wél veroorzaken, is een noodgedwongen stop op de werkzaamheden, die nu alweer twee weken voortduurt, en die naar verwachting toch nog wel een week of anderhalf zal gaan aanhouden. Het water is inmiddels flink opgestuwd door de zuidwestelijke wind, en dat is in de Biesbosch gelijk de meest vervelende windrichting. Alles is dus koffie-met-melk gekleurd momenteel, en dus blijft de Lund op de kant.

Dit heeft me de tijd gegeven om aan wat andere zaken te werken, waarvan het zomerklaar maken van de tuin nog het minst relevante was. Zo hebben we weer slagen kunnen maken met mijn tweede fysieke boek, en hebben we de website een flinke usability-makeover gegeven. Tot mijn verbazing had dat een lichte daling in Google als gevolg op de zoektermen waarop ik wil worden gevonden, maar inmiddels zie ik dat dit zich alweer aan het herstellen is. Blijkbaar moeten de bots en crawlers even kauwen op de verandering..

Ook even niet vissen op mijn lokale stekken.

Next level

Natuurlijk zou ik me prima op mijn lokale stek kunnen vermaken onder deze omstandigheden, want daar lig je bij ZW immers lekker uit het windje achter een dikke rij populieren, en er is altijd prima snoekbaars te vangen, die ook nog eens flink aan de maat kan zijn. Daarnaast is de visserij daar ook relatief makkelijk: De vis ligt vrijwel altijd op 5.5 meter. Toch laten we deze verleiding voor wat het is.

De boot staat namelijk glimmend gepoetst in het boothuis, te wachten op een volgende eigenaar, die hier nog jaren plezier aan zal gaan beleven.

Het is na drie jaar opbouwen (een proces dat overigens nooit zal stoppen) namelijk tijd geworden om de stap te maken naar een werkplatform waarvan we de rest van de carrière gebruik van kunnen maken. Vaak krijg ik de vraag om drie gasten te faciliteren, en met het huidige materiaal is dat niet mogelijk. Een gemiste kans op omzet. Daarnaast zie ik collega’s met aluminium boten vaak na ongeveer twee jaar voor een nieuwe kiezen. En dat is niet de kant die ik op wil eerlijk gezegd. Liever kies ik voor materieel zonder houdbaarheidsdatum.

Qua trekauto ben ik hierin inmiddels voorzien; de Mitsubishi Pajero is na een aantal kleine dingetjes die wat aandacht nodig hadden inmiddels klaar voor de toekomst, en gezien de robuustheid waarmee deze is gebouwd verwacht ik met dit voertuig de komende 15-20 jaar die mijn werkzame leven nog rest vooruit te kunnen. Het is dus tijd voor een boot die aan dezelfde duurzaamheidseisen voldoet, en inmiddels meen ik die te hebben gevonden. Het is dus de tijd om spaarpotjes te gaan omkeren en de laatste financiële rimpels glad te gaan strijken, en zodoende de definitieve stap naar een next level dienst te gaan maken, met meer capaciteit voor gasten en meer stabiliteit op ruw water.

 

Jaren visplezier voor de nieuwe eigenaar!

Boot te koop

Dat betekent dat we na drie mooie jaren, met ontelbaar veel roofvissen aan boord en veel blije gezichten op de foto afscheid gaan nemen van de Lund. Met pijn in het hart, maar met de herinneringen aan prachtige momenten, zowel in Nederland als in Zweden helder op het netvlies!

Aangezien de 60 PK mercury wettelijk gezien te zwaar, en bij normaal gebruik ook volstrekt overbodig is voor deze boot, wordt deze niet meeverkocht. Deze zal een nieuw leven gaan leiden op het nieuwe schip, samen met het Garmin LiveScope systeem. Dit is voor de koper dus de kans om een motor naar eigen voorkeur op dit platform te monteren, en je bent klaar voor vele jaren visplezier!

Voor alle informatie over deze boot verwijs ik je naar deze pagina.

 

Goed weekend!

Boek hier jouw onvergetelijke visdag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.