En daar gaat de Noordwaard..

 

Boek hier jouw onvergetelijke visdag!

Even uitgevist

Toen ik gisteren op het journaal de eerste (geplande) overstroming van de Noordwaard zag, heb ik gelijk maar de agenda erbij gepakt. Na flink wat puzzelen, bellen en mailen hebben we gelukkig alle gidsdagen van deze twee aankomende weken kunnen verschuiven naar maart, dus zoals we inmiddels wel eerder hebben meegemaakt wordt het echt aanpoten vlak voor de seizoenssluiting. Het begint bijna op werken te lijken. De mailbox is namelijk echt ontploft met boekingen de afgelopen tijd, dus we kunnen aan de slag de laatste weken van het seizoen!

Want na zo’n hoogwaterpiek, plus de harde wind die de boel al dagenlang heeft opstuwd is het momenteel compleet zinloos om met gasten op pad te gaan. Waar hoog water op de bovenrivieren vaak voor prachtige verrassingen kan zorgen, is de afgelopen bijna twee jaar gebleken dat het in de Biesbosch onder die omstandigheden een kansloze exercitie is. Zelfs de snoekbaarzen in het gebied, waarvan je toch zou denken dat ze er op gebouwd zijn, houden onder deze omstandigheden de kaken op elkaar, en ook de zichtjagers snoek en baars laten zich logischerwijs lastig vangen in het troebele water.

Daarnaast zijn de voorspellingen voor de komende periode nou ook niet bepaald hoopvol: Elke dag harde wind tot zover de langetermijnvoorspellingen gaan, dus ook voor gasten niet echt een pretje om op te stappen, zelfs wanneer ze in onze warmtepakken zitten. Kortom, we zijn voorlopig even uitgegidst, en dat met nog eens twee maanden gesloten tijd voor de boeg. Best wel shit allemaal..

Voor deze dames mag het water wel wat helderder..

Zelfgekozen shit

Toch zul je me beslist niet horen klagen, want het is immers zelfgekozen shit. Wanneer je besluit om fulltime visgids te worden, weet je immers van tevoren drie dingen:

  • Het weer kan roet in het eten gooien
  • De vis kan roet in het eten gooien
  • Je hebt twee maanden gesloten tijd

Het maakt het noodzakelijk om ten eerste een goede prijs voor je diensten te vragen, zodat je reserves kan opbouwen voor in dit soort tijden, en het levert piekmaanden op waarin je er zes dagen per week op uit mag. Zwaar? Beslist! Gaaf? Zeker weten!

Zes dagen per week op pad? Daar genieten we van!

Want ondanks alle shit die de natuur me momenteel toewerpt geniet ik nog elke dag van de vrijheid, de verantwoordelijkheid en de levenslust die deze ingrijpende keuze me heeft opgeleverd! Het feit dat ik nu achter de MacBook zit om dit blog te schrijven, mijn agenda bij te werken en de website te verbeteren, zodat mijn voorsprong in de zoekmachines nog groter wordt, geeft me nog steeds een gevoel van absolute vrijheid en zelfbeschikking, waarvan ik in loondienst alleen maar kon dromen!

De komende periode gaan we weer enorme stappen zetten in het verbeteren van het materieel en het vergroten van de schaalbaarheid van mijn dienst. Weer of geen weer: We gaan ervoor!

Welkom aan boord!

Boek hier jouw onvergetelijke visdag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.