Even een paar dagen niet op het water..

Drukte van belang

Op het moment dat je dit leest zit ik waarschijnlijk al in de auto op weg naar de Jaarbeurs in Utrecht. Gisteren hebben we de stand van van Pelt Hengelsport/Zebco opgebouwd, en de woensdagavond ervoor al alles ingeladen in de wagens. Lekker druk dus, maar er komt deze dagen even niks van vissen.

Gelukkig had ik dinsdag de mogelijkheid om er nog even een paar uurtjes met de boot op uit te gaan, en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! De omstandigheden waren perfect, met zware bewolking, een licht briesje uit het zuidwesten en een zeer zachte temperatuur. Ik móest er gewoon even op!

Die beslissing legde me dan ook geen windeieren! De ene na de andere snoekbaars kwam kortstondig aan boord, en terwijl ik de vis aan de handhengel terugzette moest ik alweer op een drafje richting de steunhengel, omdat die alweer in de steun stond te bonken! Ik was binnen een paar uurtjes door al mijn aasvissen heen, en dat had ik nog niet eerder meegemaakt dit seizoen..

Ze kwamen achter elkaar aan boord die middag!

Hoogtepunt

Maar nu hebben we de hengels even opgeborgen, en de boot staat veilig op stal. We gaan de komende dagen de focus helemaal op de beurs leggen, en ik heb er zin in!

Juist op een beurs als deze is goed te zien hoe de Nederlandse hengelsport zich aan het ontwikkelen is: De mooiste nieuwe materialen, flitsende boten en high-end sonarsystemen laten zich hier zien aan een steeds weer toenemend publiek, dat voor de opening al rijendik voor de poortjes staat te trappelen. Het laat zien dat de hengelsport springlevend is, en zich mag verheugen in een structureel groeiende belangstelling. Voor mij persoonlijk is dit zo belangrijk dat bijdragen aan een professionele hengelsportsector in Nederland zelfs het Mission Statement van mijn bedrijf is! Het is een hoger doel dan alleen maar centjes verdienen, en dat geeft me de drive om keihard te werken om daaraan bij te dragen.

Vissen saai? Vergeet het maar!

Van Pelt Hengelsport

Na twee jaar als visgids op deze beurs te hebben gestaan, doe ik dit nu onder de vlag van mijn sponsor van Pelt Hengelsport. Je vindt ons naast/in de stand van Zebco/Quantum, en we hebben het nieuwste van het nieuwste voor jullie meegenomen naar de beurs!

Naast de nieuwe Quantum Smoke en Vapor USA hengels is er ook het nieuwe Freak of Nature kunstaas, de nieuwe Quantum 8-strand Dyneema lijn en natuurlijk de Q-paddler en Yolo shads. Toppers voor respectievelijk snoekbaars en snoek! Daarnaast natuurlijk een uitgelezen assortiment van onze andere merken, zodat er voor ieder iets wils is!

Ruime keus in eersteklas kunstaas op onze stand!

Win een visdag!

En als je toch wat aanschaft; trek dan meteen goed de knip, en zorg dat het aankoopbedrag minimaal €50 is!

Want op de zondag vindt er een verloting plaats van een gidsdag met ondergetekende in december of januari onder alle klanten die voor minimaal €50 hebben besteed bij ons op de stand. da’s nog eens een prijs om in je zak te steken!

Kortom: We hebben er enorm veel zin in, en ik verwelkom je graag op de stand van van Pelt Hengelsport! We gaan er weer een mooie beurs van maken!

 

Goed weekend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.