De R zit weer in de maand!

Het wordt weer tijd om bakken te vangen!

 

T’is weer voorbij die mooie zomer

 

Na maandenlang aanpuffen met tropische temperaturen striemt de regen weer lekker tegen de ramen, en koelt deze het water weer af naar normalere temperaturen de komende tijd.

Begrijp me niet verkeerd: Ook ik heb genoten van de zomer! De barbecue heeft dagelijks gebrand, de koude rosé smaakte heerlijk en we hebben weer een lekker bruin kleurtje gekregen van al die dagen op het water. Maar voor het vissen was het toch suboptimaal. Dit jaar gelukkig niet zo extreem als de krankzinnige zomer van vorig jaar, maar het is mooi geweest wat mij betreft.

 

De afgelopen weken waren een gekkenhuis qua werk, waarbij we weer enorm veel nieuwe gasten hebben mogen verwelkomen aan boord! Waar juli en augustus eerdere jaren een beetje slappe maanden waren qua gidsen, was het nu topdrukte. Daar ben ik natuurlijk ontzettend blij mee, maar ik heb die mensen toch op het hart gedrukt de komende maanden nog eens te komen. Want wat mij betreft begint nu de mooiste tijd van de roofvisserij!

 

Mooie tijden in aantocht

 

Met het zakken van de water- en luchttemperaturen gaan we zo zoetjesaan weer afscheid nemen van de grote hoeveelheden kleine vis op de stekken, en kunnen we weer op jacht gaan naar de rovende reuzen van de benedenrivieren!

Vorig najaar kenmerkte zich door veel en grote snoek op de afstervende plantenbedden in oktober en begin november, en door bakken van snoekbaarzen vanaf begin november tot in maart. En aangezien er vaak ook bakstenen van baarzen tussendoor liepen, was het een feestje van mooie vangsten! Nog altijd stammen de bootrecords van ons bedrijf alledrie uit deze afgelopen najaarsperiode (Snoek 1.19 cm, snoekbaars 94 cm en baars 52,5 cm).

 

Gaat dit record van vorig najaar standhouden? Vermoedelijk niet..

 

Zoals inmiddels wel bekend hebben we nu ook het pelagic vissen aan ons portfolio toegevoegd, en de zomerse resultaten wijzen er al op dat met name het bootrecord snoekbaars dit aankomende najaar wel eens zou kunnen gaan sneuvelen! Wat is dit een goede manier om snel en selectief op zeer grote snoekbaars te vissen, en wat is het een genot om de gasten de snoekbaars van hun leven te zien vangen! Met name van deze techniek verwacht ik enorm veel dit komende najaar, en momenteel besteden we ieder vrij uurtje dat we hebben om de techniek, en vooral de bootcontrole te perfectioneren. Met ons Garmin LiveScope systeem hebben we de beste van de beste hardware hiervoor al in huis!

 

Warm en veilig

 

Voor een professional die fulltime op het water zit is zowel bescherming tegen de elementen als veiligheid op het water een halszaak. Daarom ben ik bijzonder blij met mijn onlangs beklonken ambassadeurschap van het prachtige merk Ursuit! Dit merk maakt adembenemend goede regen- en winterkleding, en door hen ben ik voorzien van het eersteklas Märket Suit regenpak en het Gemino Action Suit warmte-/drijfpak. Inmiddels heb ik beiden al in de harde praktijk mogen ervaren, en tegenwoordig maakt mijn hart een klein vreugdesprongetje als het weerbericht wind en regen aangeeft..

 

Ja, het zijn pakken die veel geld kosten, maar ze zijn ongeëvenaard in bewegingsvrijheid, draagcomfort, water-/winddichtheid en vooral in veiligheid! Over letterlijk alles is nagedacht, en met name het Gemino Action Suit kan letterlijk je leven redden bij een onverhoopte val in het koude water. Dan blijkt het ineens een hele kleine investering om te doen!

Kortom; een aanrader voor de serieuze visser die ook in de winter het water op gaat.

 

Meer informatie vind je op www.ursuit.com of via info@pikemasterlures.nl

 

Laat dat najaar maar komen! We lusten het rauw!

 

Volle bak vissen!

 

De agenda puilt inmiddels uit van de visdagen, en we kijken er enorm naar uit! Waar de zomer meer het domein van aantallen vangen en genoegen nemen met kleinere formaten is, gaat nu weer de tijd van het specimenjagen beginnen. Ook voor mij elke dag weer een enorme uitdaging! Want met de komst van het najaar verandert ook weer de hele dynamiek van het vissen. Het wordt weer zoeken, uitproberen en soms ook falen. Ik kijk er in elk geval naar uit!

 

Mocht jij deze uitdagende en vaak lonende visserij ook eens bij ons aan boord willen ervaren, zul je helaas even geduld moeten hebben. We zijn voor heel september en oktober al volgeboekt, en ook november begint al lekker vol te lopen inmiddels. Claim dus snel jouw datum, want het gaat hard!

 

Goed weekend!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.