Vakantiegevoel

Er liggen klusjes genoeg de komende weken..

 

Vakantie

 

Waar het ingaan van de gesloten tijd vorig jaar met heel wat ophef gepaard ging vanwege de zaak Klop, is het dit jaar gelukkig wat rustiger gebleven op dat gebied. Daardoor ervaar ik de gesloten tijd dit jaar ook wat meer als een soort van lange vakantie, die ik zelf voornamelijk gebruik voor wat schilderwerk aan huis, een paar weken rondkijken in Hongarije en natuurlijk ook wat hoogstnoodzakelijk onderhoud aan de visboot. Die heeft tijdens dit drukke seizoen toch behoorlijk wat voor de kiezen gehad, en dat laat zijn gebruikssporen na. Er viel dus nog het een en ander te vervangen, vast te zetten en op te lappen aan zowel boot als trailer. Ook dit hebben we inmiddels weer voor elkaar voor het komende seizoen. We kunnen er weer volop tegenaan, wat de weersomstandigheden ons ook weer voor de voeten gaan gooien het komende seizoen!

 

Om heel eerlijk te zijn ben ik ook even niet zo heel erg met vissen bezig momenteel. Het hele seizoen stond dit jaar in het teken van het opstarten van Visgids Biesbosch na de overname, dus ik ben er zo druk mee aan de slag gegaan dat ik bijna zelf kieuwen begon te ontwikkelen..

Je zult mij dus niet langs het water met wormen en een dropshothengel gaan aantreffen de komende weken. Wel ben ik al een aantal keer op zoek geweest met de vliegenhengel naar winde, die hier rond deze tijd vaak in de kribvakken aast. Door het nog redelijk koude water is deze echter nog niet gearriveerd op dit moment. Wellicht gaan we het binnenkort nog eens met de penhengel op karper wagen, en natuurlijk zullen we nog een paar dagen gaan pogen om meerval te vangen. Het is voor mij echter allemaal net niet helemaal “the real thing”, dus het fanatisme is een heel stuk minder dan op onze getande/gestekelde vrienden..

 

Hongarije

 

Dat gezegd hebbende kijk ik wel aardig uit naar onze trip naar Hongarije. We nemen de boot mee, want het meer waar we onze vakantie gaan doorbrengen staat bekend om de grote roofblei, meerval en alle andere roofvis, waaronder ook de illustere Wolgazander. En daar heeft men nog nooit van een gesloten tijd gehoord (van catch and release overigens helaas ook niet). Leuk om de Lund na Belgiƫ en het prachtige Zweden weer eens in een ander land te water te mogen laten. Ben erg benieuwd naar het bestand en de formaten daar. Er is eigenlijk niet zo heel veel over te vinden online, dus het wordt een complete verrassing wat we naar boven gaan halen daar.

 

Daarnaast ben ik zoals jullie wellicht al weten momenteel in de afrondende fase van mijn eerste fysieke boek, en verwacht ik dat dat een dezer weken wel klaar is om naar de drukker te gaan. Het is natuurlijk ontzettend spannend om te zien hoe het wordt ontvangen, want het is toch je debuut als schrijver..

Hoe dan ook, we zullen ons de komende weken niet gaan vervelen, en wanneer het seizoen weer begint mogen we gelijk aan de bak met de Predatortour. Daar hebben we sowieso weer enorm veel zin in! De boot heeft ten opzichte van vorig jaar een behoorlijke upgrade gehad, en zelf zijn we ook weer een jaartje verder (hoewel we amper in het betreffende gebied hebben gevist eigenlijk). Het kan in elk geval alleen maar beter dan de afgelopen editie!

 

Vanuit mijn zonnige achtertuin wens ik jullie nog een paar weken “prettige vakantie”, en we spreken elkaar weer op het water!

 

Goed weekend!

 

Lees meer!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.