Een tweede kind

Somber weertje…

 

 

Kloteweer

 

Terwijl de regen tegen de ramen slaat en de wind om het huis giert vraag ik me af wat dit nu weer voor een lente moet voorstellen. Vorig jaar was het weliswaar ijskoud rond deze tijd, maar het was wel mooi rustig en zonnig, waardoor er eigenlijk toch nog behoorlijk lang kon worden doorgevist voordat alles echt dichtvroor. Wat natuurlijk ook niet helemaal normaal is voor de tijd van het jaar..

 

Deze week is één grote depressie, met als hoogtepunt de voorjaarsstorm van afgelopen zondag, waar we overigens middenin zaten op het water. Het vereiste heel wat stuurmanskunst om veilig de jachthaven te bereiken vanaf het grote water, en ik zag dat ook andere vissers waren overvallen door het weer. Reken maar dat ik die zondag blij was in een goede boot met flink wat motorvermogen te zitten! Bijzonder ook om te zien dat de voorspellingen er voor de zoveelste keer volledig naast zaten, want ons was maximaal windkracht 5 (eitje) beloofd door de koffiedikkijkers van het KNMI.

 

Aangezien de rest van deze week ook een tranendal was qua weer, heb ik in overleg met de gasten voor deze week besloten de gidsdagen uit te stellen naar volgende week, dus de laatste twee weken van het seizoen worden echt even aanpoten voor me. Alles zat namelijk al redelijk vol, en door de verschuivingen begint het nu zo langzamerhand op een fulltime baan te lijken. Uiteraard hoor je me hierover niet klagen, want dit is waarvoor je het immers doet! Het feit dat ik genoodzaakt ben om te passen en meten met de verplaatste gidsdagen betekent immers dat we weer flinke groei hebben doorgemaakt in de agenda, en daar ben ik ontzettend dankbaar voor! Elke dag weer!

 

Maar dat impliceert wel dat we nu gedwongen een weekje “vrij” zijn, en wie denkt dat ik die week vul met het lezen van boeken en aan mijn kont krabben heeft het mis. Want er is genoeg te doen op het droge! Naast het bijwerken van de administratie en wat huishoudelijke klusjes heb ik nu ook een volle week fulltime kunnen doorwerken aan iets wat me enorm inspireert en begeestert! Want vind je het leuk om wekelijks dit blog te lezen? Dan ga je het helemaal leuk vinden om mijn boek te lezen!

 

Enkele maanden geleden ben ik begonnen om de reis, die ik heb afgelegd vanaf het moment dat ik drie jaar geleden hulpeloos en totaal opgebrand op de hartbewaking in het ziekenhuis lag, en de opgedane inzichten tijdens die reis op papier te zetten. Alles komt aan bod, van het noodgedwongen bepalen van mijn echte passie, de enorme hulp die ik daarbij heb gehad, mijn intrinsieke motivatie om mijn droom na te jagen tot de daadwerkelijke stapsgewijze uitvoering hiervan. En niet te vergeten de enorme trots die ik ervaar doordat er nu “Professioneel sportvisser” op mijn LinkedIn-profiel staat! Tot mijn eigen verbazing kwam de inspiratie zowat mijn oren uit, waardoor we inmiddels alweer op ruim negentig pagina’s zitten! Wat mij betreft is er dus geen terugkeer meer mogelijk, want er zit al teveel inzet, liefde, werk en energie in..

 

Pak je passie!

 

De voorlopige werktitel is “Pak je passie”, en in dit boek behandelen we de tien benodigde stappen om te gaan leven van je passie, en zo dus feitelijk te stoppen met “werken” zoals we het tegenwoordig ervaren; een onderwerp dat in deze tijden van burn-outs en mensen die doodongelukkig in hun baan zijn behoorlijk actueel is. Ik was immers ooit één van hen. Inmiddels ben ik er van overtuigd geraakt dat iedereen in staat is om aan een onbevredigend bestaan te ontsnappen, en een leven naar eigen voorwaarden op te bouwen door middel van een goed plan. Het fundament hieronder is een vastomlijnd doel, een brandend verlangen en vertrouwen. Dit is het framework waarop je je droom kunt uitbouwen, en in dit boek komt dat allemaal uitgebreid aan bod. Stap voor stap.

 

We schieten alweer aardig op!

 

Voor mij is het uitbrengen van een fysiek boek een droom die uitkomt, en we gaan er hard aan werken om het ergens komende zomer uitgebracht te hebben. Waarschijnlijk in eigen beheer, want ik wil graag ook een klein beetje winst maken. Dat komt overigens ook in het boek ter sprake. Zoals nog veel meer mogelijkheden om aan naamsbekendheid, een passief inkomen, meerdere inkomstenstromen en een volle agenda te komen. Het is echt mijn tweede kindje geworden, naast Visgids Biesbosch.

 

Uiteraard zou ik het ontzettend leuk vinden als ook jij dit boek zou gaan lezen, en de komende weken zullen we een start maken met het maken van een website en Facebookpagina om het boek in de markt te gaan zetten. Op de Facebookpagina zullen we uiteraard alvast wat snippets uit het boek gaan delen, dus hou het in de gaten de komende tijd!

 

En met deze trotse blog wens ik jullie allemaal weer een prachtig weekend! Pas een beetje op op het water.

7 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.