Hieperdepiep

1 jaar Visgids Biesbosch 2.0!

 

Waar er normaal nog wel eens goed moet worden nagedacht over een onderwerp voor dit blog, is dat voor deze week een makkie. Het stukje zou kunnen gaan over het feit dat de vis momenteel enorm op drift is in het gebied, en nu werkelijk overal en nergens te vangen is. Van een halve meter water tot tien meter; je komt er vis tegen (of juist niet). En dat verschilt nog eens per dag ook!

 

Ook zou dit stukje kunnen gaan over de volslagen idioterie dat de telkens recidiverende milieucrimineel Ruben Klop door alle mogelijke instanties de hand boven het hoofd wordt gehouden, ondanks dat hij keer op keer op keer de regels aan zijn laars lapt, en daar ook meermaals door de NVWA op wordt betrapt. Ook deze week weer. Het zou zonde zijn om aandacht aan deze hypocriete misdadiger te besteden, want daarvoor is het échte onderwerp namelijk veel te leuk:

 

Vandaag, de eerste maart, is het namelijk precies één jaar geleden dat we Visgids Biesbosch overnamen van pensionerende collega Frank Hanhart, en wat is er veel gebeurd in dat jaar!

Allereerst hebben we met redelijk bizarre weersomstandigheden te maken gehad. Waar normaal in maart de heerlijke voorjaarsvisserij begint, kregen we nu twee heftige vorstperiodes om de oren, die zelfs een getijdengebied als de Biesbosch lieten dichtvriezen! En direct na de seizoensopening begon een hittegolf die maanden heeft aangehouden. Het heeft zijn weerslag gehad op de business, want veel dagen waren gewoon te heet om te kunnen gidsen. Wat dat betreft was het een moeilijke start.

 

Ook het logo is opgefrist

 

 

Toch heeft de aanloop in de wél beschikbare dagen, en het feit dat er toch al een stabiele basis van vaste gasten is ontstaan laten zien dat er enorm veel potentie in de onderneming zit, waarbij niet alleen de bovengemiddeld grote roofvissen hier in het gebied een unique selling point zijn, maar ook het gebied zelf een enorme publiekstrekker is. Geen wonder, wanneer je gasten oog-in-oog staan met zeearenden, ijsvogels en bevers! Onze eigen “Nederlandse mangroves” vertegenwoordigen een natuurwaarde die onbetaalbaar is, en fungeren als kraamkamer voor het visbestand in het hele benedenrivierengebied.

 

Het heeft me de stap doen zetten om een vaste baan in te ruilen voor een leven als zelfstandig ondernemer, en ik ben ook een jaar na dato nog enorm blij die stap te hebben gezet! Liever zielsgelukkig met wat minder geld dan ongelukkig met volle zakken, het is een waarheid als een koe en een stap die ik iedereen gun die niet gelukkig is met zijn huidige professionele leven. Je zult je verbazen wat er allemaal mogelijk is als je echt je passie gaat volgen, en de daarbijbehorende risico’s gaat nemen. Zelfs in Nederland!

 

Mijn enorme geloof in het concept Visgids Biesbosch heeft er ook voor gezorgd dat dit jaar de broodnodige investeringen in het materiaal zijn gedaan, om zo efficiënt mogelijk de gasten bovenop de vis te zetten en ze deze ook daadwerkelijk te laten vangen. Van een veel sterkere motor om sneller op de stekken te zijn, het unieke LiveScope systeem om elke vis op de stek te kunnen vinden tot prachtige gastenhengels van topmerk Quantum: Kosten nog moeite zijn dit jaar gespaard om de gasten de beste ervaring te bieden, en met het ontwikkelen van onze unieke Pareto-methode maken we onze visserij ook nog eens zo effectief als mogelijk naar de gegeven omstandigheden. Het heeft een enorme hoeveelheid aan PR’s voor onze gasten opgeleverd dit jaar!

 

Het spreekt dan ook voor zich dat we de jaren die gaan komen nóg harder gaan werken aan efficiency, kennis en kunde en 100% klanttevredenheid. Want het kan altijd nog beter!

 

Goed weekend!

 

 

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.