Voor de leeuwen

 

Voor de leeuwen

 

Terwijl we als jij dit leest alweer onderweg zijn naar de helling voor een dagje gidsen, hebben we de afgelopen week een leuk nieuw project opgepakt!

Het zal de lezer die me al wat langer volgt al zijn opgevallen dat ik een bovengemiddelde interesse in het illustere fenomeen “Persoonlijke Ontwikkeling” heb, en dat ik daar in mijn blogs alhier, en in mijn publicaties elders nogal eens aan refereer. Het is duidelijk materie die me erg bezighoudt, en als je eenmaal in dat wereldje zit, krijg je er ook vanzelf steeds meer informatie over. Je wordt vanzelf via Facebook wel getarget, en dan schotelt het algoritme je op den duur ook steeds meer content in die richting voor.

 

Vroeger tijden

 

De meeste lezers van dit blog kennen me alleen als de (soms over-) enthousiaste visgids in de Biesbosch, en uiteraard is dat ook hetgeen waar ik “op gevonden” wil worden, maar de loop van mijn leven heeft zich in eerdere jaren ook in hele andere richtingen gemeanderd. Zo ben ik enkele jaren professioneel actief geweest met honden, waarbij dat curriculum zich ontwikkelde van gedragstherapeut via hondenschooleigenaar tot africhter van politiehonden (een tak van sport die ik nog steeds absoluut geweldig vind!).

Tevens heb ik eerder op het punt gestaan om samen met Cindy een bestaande wijnimporteur over te nemen en uit te bouwen. Uiteindelijk weerhielden de lage marges en de benodigde schaalgrootte ons hier in extremis van, en dat is achteraf maar goed geweest ook. 

 

Mijn schoolperiode in het voortgezet onderwijs was een absolute mislukking, die me gefrustreerder de maatschappij in stuurde dan wanneer ik hem gewoon helemaal had overgeslagen vanaf mijn fijne basisschool. De herinneringen die ik daaraan koester vergeet ik net zo lief. Het aantal los-vast-baantjes dat ik hierna heb mogen vervullen is schier eindeloos, en dat gaandeweg zelfs in maar liefst drie landen. Het is een bont curriculum, dat letterlijk alle kanten opgegaan is. Het is ook de reden dat ik me zo in het gidsen heb vastgebeten: Het is de eerste “baan” die me écht voldoening geeft sinds ik aan mijn arbeidzame leven ben begonnen!

 

Nieuw project

 

Kortom; mijn ouders, partner en ook ikzelf hebben wat met me te stellen gehad, en steeds vaker voelde ik ook de behoefte om deze redelijk bizarre reis in een positiever perspectief te plaatsen. De lessen die ik tijdens al deze avonturen heb geleerd zijn immers toch erg waardevol, en deze bieden me nu ook de motivatie om volledig voor mijn passie te gaan, en alle schepen achter me te verbranden.

In besloten kring heb ik enkele malen voor kleine gezelschappen over mijn uiteindelijke levensdoel en de reis daar naartoe gesproken, en dat bleek me redelijk makkelijk af te gaan. De plankenkoorts verdween al na seconden, en blijkbaar spreekt het verhaal over het opbouwen van een leven op het water de toehoorders toch aan. Mijn enthousiasme zal daar een bijdrage aan hebben geleverd vermoed ik.

 

Daarom heb ik deze week de beslissing genomen om dit professioneler te gaan aanpakken, en al deze losse flodders in een presentatie te gaan gieten om hiermee anderen te inspireren om ook hun passie te gaan volgen. Of hen er juist van te weerhouden. Dat kan natuurlijk ook..

De dagen aan land heb ik dus doorgebracht met het bekijken van keynotes van anderen, het me eigen maken van stijlfiguren en spreektechnieken (grootste uitdaging bij voorbaat: af en toe je grote muil houden tijdens je lezing). Ook hebben we alvast een gedeelte van de kapstok op papier gezet waaraan ik mijn verhaal ga ophangen, en hebben we in grote lijnen de opbouw wel voor ogen.

 

Stapje voor stapje

 

We gaan het in elk geval stapje voor stapje aanpakken, want een eerste indruk maak je maar één keer. Wellicht zal ik in een later stadium zelfs een sprekerscoach hiervoor gaan inschakelen om de laatste ruwe kantjes ervanaf te halen, maar dan zijn we alweer een heel stuk verder.

Ik hou jullie in dit blog in elk geval op gezette tijden op de hoogte over de vorderingen hierin, tussen alle viszaken door. 

 

 

Goed weekend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.