Een volwassen sector

Euforischer kan het niet!

Zuur

Na het toch wel wat zure blog van vorige week is het -gelukkig- weer tijd voor wat meer positiviteit momenteel.

Overigens leverde dat stukje me weer een flinke bak traffic naar de website op, en dat vindt Google weer erg leuk. Dank daarvoor dus beste lezer!

 

Koelere omstandigheden

Voor zover het er nu naar uitziet gaan we gelukkig weer een wat koelere periode tegemoet. Ik hoorde al termen vallen als “typisch Hollandse zomer” in de weerberichten, dus dat impliceert meestal dat we zo zoetjesaan de warmtepakken maar weer in de auto moeten leggen..

De zucht van verlichting onder sportvissers is bijna hoorbaar, en ik merk het zelf ook aan de agenda. Na enkele weken gedwongen rust loopt deze weer flink vol voor de komende weken, en daar word ik natuurlijk bijzonder blij van als visgids!

Potentie

De incrementeel toenemende belangstelling voor mijn dienst, en die van mijn collega’s, laat zien dat er wel degelijk potentie zit in een professionele sector.

Het gidsen is natuurlijk een kleine markt met grote afhankelijkheid van de weersomstandigheden, maar de doorzetters zien toch de klandizie toenemen. Steeds meer mensen willen zichzelf de zorgen van de aanschaf van materiaal en de stalling en onderhoud van een eigen visboot uit handen nemen, en investeren een aantal maal per jaar in een geheel verzorgde dag. Geef ze eens ongelijk!

Doelgroep

Het leuke is dat elke professional in dit vakgebied eigenlijk een beetje zijn eigen doelgroep heeft. Ook zelf heb ik in mijn markt een niche gevonden, die me richting geeft om mijn dienst op een bepaalde manier vorm te geven. Immers, als we het allemaal op dezelfde manier doen wordt het wel een beetje een saai verhaal, waarin aanbieders eigenlijk een-op-een inwisselbaar zijn.

Sowieso heb ik altijd alles in mijn leven al anders gedaan dan anderen. Soms tot grote frustratie van de mensen om mij heen. Nog steeds overigens.. Mijn intrede in dit wereldje is daarop geen uitzondering, en des te meer geniet ik van het succes.

Groter denken

Toch is voorgenoemde volatiliteit een rem op de verdere professionalisering van onze bedrijfstak. Met de huidige tarieven mis je teveel dagen om een enigszins acceptabel inkomen op te bouwen, en dat laat twee keuzes over:

Het tarief naar een normaler niveau toe brengen (ga ik doen), en extra inkomensstromen genereren (ga ik ook doen). De huidige tarieven die in de markt worden gevraagd zijn gewoon veel te laag. Zelf een bootje huren is bijna net zo duur, en dan mag je nog alles zelf uitzoeken.

Met het opkrikken van de tarieven naar een meer marktconform niveau zullen er ongetwijfeld klanten gaan afvallen, maar we kennen allemaal het spreekwoord dat als er één deur dichtgaat, er een andere opent.

Zin in!

Tot die tijd heb ik vooral weer heel veel zin het ruime sop te kiezen de komende weken, en de uitdagingen weer bij de hoorns te vatten! Het wordt weer lekker druk, en het is iedere keer weer geweldig om de code te kraken op dat moment!

Laat die Hollandse zomer maar komen!

Goed weekend!

2 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.