Horrorzomer

Niet te harden die hitte..

Verzin es wat..

Terwijl ik dit blog schrijf om half acht s’ochtends in de tuin, loopt de temperatuur alweer flink op. De zoveelste bloedhete dag staat voor de deur, en dit maakt de visserij tot een behoorlijke uitdaging.

De laatste tijd heb ik me behoorlijk op het vissen op snoek op het grote water gestort, met als beloning een nieuw PR van maar liefst 1.25 meter, maar het vissen op snoek kan met deze watertemperaturen -letterlijk- de ijskast in.

Ook de snoekbaars laat zich overdag lastig vangen momenteel. De ochtenden leveren altijd nog wel vis op, maar je kan er de klok op gelijk zetten dat rond een uur of elf de beet er structureel uit gaat. Helaas ben ik in de avonden meestal gebonden aan andere activiteiten, dus de -leuke!!- visserij in de donkere uren op de ondiep jagende snoekbaars met pluggen gaat meestal helaas aan mijn neus voorbij.

Winter

En we hadden ook al zo’n lastige nabrander van de winter dit jaar, die de natuur ook al flink op zijn kop zette! Mij maak je niet wijs dat klimaatverandering een fabel is. Als je je nu bedenkt hoe stervenskoud het in het vroege voorjaar nog was, dan kun je niet anders concluderen dan dat we van extreem weer kunnen spreken!

De visboot wordt de laatste weken dan ook vaker gebruikt voor pleziertochtjes met mijn vrouw dan voor het eigenlijke doel. Op zich geen straf natuurlijk, en met af en toe een korte vroege ochtendsessie om toch nog aan de vangdrang te voldoen redden we onszelf qua verslaving nog wel, maar stiekem kijk ik nu toch wel een beetje uit naar het najaar!

Bakken

Afgelopen najaar was mijn beste periode qua snoekbaars ooit, met 70’ers, 80’ers en 90’ers in de boot. En het najaar leek ook wel oneindig! Tot ver na de jaarwisseling was het super, zowel in de Biesbosch als op de bovenrivieren.

Het wordt de komende periode dan ook een kwestie van het beste van de omstandigheden maken, en de prioriteit op wat meer “zomerse” visserijen leggen. Misschien toch maar eens achter die roofblei aan. Je moet wat..

 

Goed weekend!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.