My way

    Vrij als een vogel..

 

Mijn eigen ding

De afgelopen paar weken zijn bij mij een paar zaken goed ingedaald die mijn kijk op het ondernemen in mijn sector flink hebben veranderd, in positieve zin overigens!

Het belangrijkste inzicht was dat ik als ondernemer steeds meer weet wat ik wil, en net zo belangrijk: Wat ik niet wil. Wat ik bijvoorbeeld wil, zijn klanten waarmee ik resoneer. Wanneer je een hele dag samen op een relatief kleine boot doorbrengt, vind ik het belangrijk dat er ook buiten het vissen de spreekwoordelijke “klik” is.

Een instrument om dit te bereiken was het flink omhoog gooien van mijn prijs ten opzichte van de eerste twee jaar dat mijn bedrijf nu bestaat. Hiermee heb ik flink doorgeselecteerd in de kwaliteit van mijn gasten. Of het nu om gevoel voor humor, levensvisie of persoonlijke ontwikkeling gaat; ik durf te stellen dat ik de leukste gasten aan boord krijg die ik me maar kan wensen! En dat maakt zelfs de taaiere dagen (die we natuurlijk ook meemaken) op het water tot een plezier.

Wat ik niet wil is me conformeren aan de calvinistische mores die er in deze sector vaak heerst. De denkfout die ik bij mijn start heb gemaakt, is te veronderstellen dat een gedeelde passie ook een gedeelde mentaliteit behelst. Door schade en schande ben ik er achter gekomen dat er in de hengelsport ontzettend veel mensen rondlopen waarmee ik niets, maar dan ook helemaal niets heb, onafhankelijk van hun soms uitstekende niveau op sportvisgebied. Ze zijn inmiddels uit mijn leven verdwenen.

Anders

Sowieso heb ik altijd al alles anders gedaan dan anderen. Ik vertik het om klein te denken, en ik pak kansen wanneer die zich voordoen. Nederland biedt enorme kansen voor duurzame groei qua professionele hengelsportdiensten, en ik ben vastbesloten die kansen te pakken, zonder mezelf de les door anderen die nog nooit iets van betekenis hebben gepresteerd te laten lezen.

Om te groeien zoek ik hulp bij de allerbesten in deze sector, en ben bereid daarvoor in de buidel te tasten. Het is me wat waard om te hangen met winnaars, want de lessen die je van deze mensen leert blijven je levenslang bij. Je bent immers nooit uitgeleerd, zowel in de hoedanigheid van visgids als die van ondernemer. De komende tijd zal veel van mijn tijd en budget hierin worden geïnvesteerd.

Groei

Op dit moment geniet ik van de groei die ik als ondernemer én als mens doormaak. Alleen al het feit dat ik in onze prachtige tuin dit blog zit te typen op een doordeweekse, zonnige dag maakt me bijzonder blij!

De groei vertaalt zich ook in een groeiend non-conformisme, waarin ik steeds meer voor mijn eigen kernwaarden en mening durf op te komen. Dat dit de afgelopen tijd heeft geresulteerd in het verbreken van voorheen vanzelfsprekende samenwerkingsverbanden, geeft me alleen maar de bevestiging dat ik zo vrij als een vogel ben in deze hoedanigheid.

 

Ik wens je een positief weekend!

 

 

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.