Nieuwe ronde

Ze komen weer soepel aan boord!

Drukte van belang

Jullie hebben het even een paar weken zonder mijn vaste vrijdagblog moeten doen (geef toe; je hebt het gemist!), want de afgelopen periode  hebben we letterlijk fulltime op het water gezeten!

Allereerst was daar de heerlijke vakantie bij Sportfishing Dalsland (aanrader!) met goede vrienden, onder bijna tropische weersomstandigheden. Het laat zich raden dat dit een negatieve invloed op de vangsten had, maar toch hebben we elke dag wel ons visje gevangen. De laatste dag stak er een stevige bries op, en gingen de snoeken helemaal los. Mooie afsluiter dus!

Predatortour

Hierna mochten Denny en ikzelf gelijk (met boot) door naar de Predatortour, en de slechte voorbereiding liet zich gelden in het eindresultaat. Dit zullen we volgend jaar toch iets serieuzer moeten aanvliegen. Desalniettemin hebben we het toernooi ervaren als een unieke happening, waarbij alleen de start elke dag al een avontuur was! Het plankgas vertrekken tussen 109 andere boten doet het je af en toe schuimen tussen de billetjes als je in de wasmachine van hekgolven terechtkomt met 50 kilometer per uur!

Volle bak gidsen

Meteen na het toernooi stond er een volle week gidsen op hebt programma, en daarbij wisselden goede en taaie dagen elkaar af. Soms was het echt improviseren, en als gids is dat ook precies wat je moet doen als de geijkte methodes en stekken geen soulaas bieden.

Gelukkig hebben we op alle dagen vis in de boot kunnen krijgen, waarbij we de meeste dagen ook nog alledrie de soorten aan boord kregen. Ook een paar flinke exemplaren werden gevangen, dus we mochten weer heel wat blije gezichten op de foto zetten afgelopen week!

Een eervolle taak

Voor volgende maand heb ik vanuit mijn rotaryclub de eervolle opdracht gekregen een dag voor drie Amerikaanse uitwisselingskinderen te mogen organiseren, en dankzij de hulp van collega Johan Caneel kunnen we hiervan een onvergetelijke ervaring in de mooie Biesbosch maken.

Kortom, het nieuwe seizoen heeft een vliegende start gemaakt, en ik geniet met volle teugen van de grote drukte en de vele gidsdagen de komende tijd! Elke dag is het weer een heerlijk zen-moment wanneer de boot in de ochtendmist van de trailer af het water inglijdt.

Graag wil ik jullie allemaal een super-seizoen met mooie vangsten toewensen, en we zien elkaar op het water!

 

Goed weekend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.