Expensive Adventures

We doen gewoon lekker fout, over the top etcetera

Op naar Zweden!

Op het moment dat jij dit leest ben ik, samen met een groep goede vrienden onderweg naar het prachtige Zweden. De komende week gaan we Andy van Assema lastigvallen, en met een beetje mazzel vangen we nog een paar mooie snoeken ook..

We doen dat onder onze “groepsnaam” Expensive Adventures, en in dit blogje leg ik uit waarom.

Om te begrijpen waar onze “geuzennaam” vandaan komt, zullen we even in de geschiedenis moeten duiken.

Al jarenlang gaan wij als vriendengroep één keer per jaar op een (meestal) buitenlandse visvakantie. Zweden, Noorwegen, Ierland, Duitsland, Oostenrijk maar ook “gewoon” een weekje naar ons eigen Haringvliet hebben we samen al achter de rug, en voor volgend jaar staat Afrika in de planning, want ook de tigerfish staat hoog op de bucketlist!

Op al die trips hebben we de gekste dingen meegemaakt!

Zo was er de nogal autistische visgids in Ierland die zwijgend met ons uitvoer, na een tijdje een snoek van precies een meter ving, de spullen weer inpakte en weer zwijgend terugvoer, ons in verbijstering op de kade achterlatend..

Toen wij de week erop maar zelf zonder succes aan het klooien waren geslagen met kunstaas, besloten we maar dobbers en dode aasvissen te kopen in het dorp, wat wél succes had! We begonnen aardig te vangen.

Net na het terugzetten van de moddervette 1.07 snoek van Sander kwam diezelfde visgids langsvaren om te zeggen dat we het helemaal verkeerd deden op deze manier. We hebben hem vriendelijk bedankt voor het “goede” advies..

Of onze week op het Foxen in Zweden, waar we een huisje midden in het bos huurden van een soort psychopatenechtpaar, die soms ineens midden in de nacht (met bijl!) achter je stonden tijdens het zitten bij het kampvuur. Echt lekker slapen deed je daar niet… Ik wist niet dat Zweden zulke engnekken herbergde!

Vaak kregen we te horen dat het nét die week kouder was geworden, waardoor de vangsten stilvielen, dat het nét een andere windrichting was, met hetzelfde resultaat.

Of die week in Noorwegen, waarin ik een foutieve omrekentabel voor de plaatselijke valuta googelde, waardoor we een iets te optimistische inschatting van ons budget hadden. Na een copieus diner in een sterrentent met ettelijke flessen wijn belde het thuisfront waar we in godsnaam mee bezig waren. We hebben de rest van de week op Aldi-nasi en frisdrank geleefd..

En als hoogtepunt van ellende hebben we tijdens een vliegvisvakantie aan de Rur nog midden in een tornado gezeten, die de bomen om ons heen letterlijk ontwortelde en mee de lucht in nam. Een bizarre ervaring kan ik je uit eerste hand meedelen, en het is nog bizarder dat hetzelfde fenomeen zich eergisteren weer heeft voorgedaan in grofweg hetzelfde gebied! Gelukkig zijn we er allemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen..

Kortom; onze avonturen vallen altijd moeilijker, avontuurlijker en duurder uit dan gepland, en daarom: Expensive Adventures. En om het concept maar gelijk compleet te maken hebben we er ook maar een beetje blingbling aan opgehangen.

Vind je het leuk om ons gestuntel te volgen in Zweden? Volg dan de Expensive Adventures Facebookpagina! We zullen zoveel mogelijk live gaan.

Skitfiske!

19 comments

 1. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Very useful info specifically the last part 🙂 I care for such info a lot. I was looking for this particular info for a long time. Thank you and good luck.

 2. I truly wanted to post a brief comment to be able to thank you for some of the lovely pointers you are sharing at this site. My incredibly long internet search has at the end of the day been honored with excellent facts and techniques to share with my good friends. I ‘d express that most of us site visitors are really lucky to exist in a wonderful site with so many special people with insightful tips and hints. I feel rather blessed to have come across your site and look forward to so many more entertaining moments reading here. Thanks a lot once more for all the details.

 3. I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

 4. Good web site! I really love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your feed which must do the trick! Have a nice day!

 5. certainly like your web site however you need to test the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to inform the truth then again I¡¦ll certainly come again again.

 6. Whats Going down i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution

 7. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 8. Very good written information. It will be valuable to anybody who employess it, as well as yours truly :). Keep up the good work – for sure i will check out more posts.

 9. I think this is one of the most important info for me. And i’m glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

 10. Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and internet and this is actually irritating. A good site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 11. I¡¦ve been exploring for a little for any high-quality articles or weblog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Studying this information So i¡¦m happy to exhibit that I’ve a very excellent uncanny feeling I discovered just what I needed. I most indisputably will make certain to don¡¦t put out of your mind this web site and give it a glance regularly.

 12. Thank you for all your work on this site. Gloria enjoys carrying out investigation and it’s really easy to understand why. All of us hear all about the lively mode you convey vital things through this website and cause response from others about this point then our own child is without a doubt learning a lot. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re the one carrying out a powerful job.

 13. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great info being shared freely out there.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.