Skill up!

Interview Kanye West met Charlamange

Eye-opener

Afgelopen week kreeg ik via een pagina die ik volg het recente interview met megaster Kanye West te zien, met daarbij een aantal voetnoten in het gesprek door de beheerder van die pagina, een succesvolle business-coach uit Nederland.

Wereldwijd denken ontzettend veel mensen dat Kanye een beetje aan het doordraaien is, maar ik zie hem juist als een vlijmscherpe en vrije denker. Ik heb het interview dan ook ervaren als een enorme eye-opener! Er werd gestrooid met rake constateringen en rauwe oneliners, waarvan er eentje nog het meest bleef hangen.

Always skill up

Op de vraag hoe hij top-of-mind probeert te blijven was het antwoord: “Always skill up”, vrij vertaald zoiets als “probeer steeds beter te worden”.

Die kwam even binnen..

Veel te vaak denken we dat we al gearriveerd zijn. Als sportvissers, maar ook als ondernemers.

Zaken lopen lekker, spulletjes zijn op orde, prima zo.

Toch is die constante honger naar beter worden, naar “skilling up” juist hetgeen dat de écht onderscheidende (hengelsport-) ondernemer kenmerkt! In een markt vól aanbieders is alleen 200% geven een methode om je te onderscheiden van je collega’s.

Investeren betaalt zich uit

Naast keihard werken zul je ook in jezelf moeten investeren, zowel qua tijd als financieel. Alle omzet die ik maak investeer ik weer in een upgrade van mijn materiaal en de mogelijkheid te mogen leren van de besten.

Het is daarom dat we volgende week op de veerpont naar Gotenburg zitten voor een week bij Andy (de beste in zijn vakgebied!) in Zweden, en het is daarom dat we ons de week erop gaan meten met de allerbesten tijdens de Predatortour hier in Nederland, en dat voortaan elk jaar!

leren

Hoe taai de week in Zweden en hoe groot de vernedering tijdens de Predatortour ook moge worden; het is onmogelijk hiervan niks te leren!

Zelfs al worden we compleet om onze oren geslagen, het proces tot beter worden, tot “skilling up” is onomkeerbaar in gang gezet.

En dat is de drive die elke ondernemer in onze sector zou moeten hebben om de Nederlandse hengelsport echt tot een factor van betekenis te maken. De randvoorwaarden zijn er al lang!

Always skill up!

 

Goed weekend!

One comment

  1. Currently it appears like BlogEngine is the preferred
    blogging platform out there right now. (from what I’ve
    read) Is that what you are using on your blog?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.