Klootzak

De afgelopen week is iets anders gelopen dan gepland, om er gelijk maar even het understatement van het jaar in te gooien.

Het plan was om, met de snel stijgende watertemperaturen deze week vol gas op meerval te gaan vissen, zodat er zo snel mogelijk wat mooie vissen aan boord zouden zijn. Goed voor de business, want dat levert toch vaak boekingen op, die tijdens de gesloten tijd erg welkom zijn.

Het is overigens telkens weer een crime dat ik standaard vergeet om wormen vooraf te bestellen, zodat ik de eerste dag van de gesloten tijd als een soort derderangs crackhoer hengelsportzaken moet aflopen om mijn shotje pieren te scoren. Ik leer het nooit…

Effe anders

Het liep echter toch effe anders. Na de verrassing van Goede Vrijdag, en alle commotie die daar op volgde, heb ik het besluit genomen me in de kwestie vast te bijten en niet meer los te laten.

Inmiddels zijn we weer een week verder, en ben ik hier zo ongeveer 24/7 mee aan de slag geweest. Ik ben bij alle mogelijke stakeholders persoonlijk langs geweest, mijn Wob-verzoek met bijlagen is inmiddels verstuurd en contact is gezocht met allerhande media om deze misstand voor het voetlicht te brengen.

Klein bier

De vraag rijst of, en in hoeverre mijn acties indruk maken bij de betrokken instanties. Als lullig éénpittertje met een bovengemiddeld grote muil is mijn invloed maar zeer beperkt.

Voor mij persoonlijk is dit echter ook een halszaak. Toen mijn hart tweeëneenhalf jaar geleden even stopte met kloppen, besloot ik daarna alleen nog maar dingen te gaan doen waar datzelfde hart sneller van klopte. Het was dus zaak om een verdienmodel aan het vissen te hangen, en niemand zal ontkennen dat ik daar voortvarend mee aan de slag ben gegaan.

De huidige ontwikkelingen zijn een acute bedreiging voor dat -nog redelijk volatiele- verdienmodel, want waar geen vis wordt gevangen komen geen gasten. Simple as that.

Klootzak

Klop is natuurlijk een smerige klootzak, en ik zeg dit eerder bewonderend dan beledigend. Steeds weet hij de mazen in de wet te vinden, en ontspringt hij de dans bij elke overtreding die hij begaat. Schaamteloos vraagt hij met spoed een ontheffing aan om lekker door te harken op paairijpe schubvis, en het lukt hem nog ook! Je kan er hele timelines over volschelden, maar feit is dat hij een meester is in het behartigen en zelfs uitbreiden van zijn belangen. Ik geef eerlijk toe dat ik daar een soort wrange bewondering voor heb.

Het enige dat we er als sector tegenin kunnen brengen zijn onze eigen klootzakken. Wanneer je weet dat de strikt procedurele weg herhaaldelijk onsuccesvol is, wordt het naar mijn mening tijd om te gaan straatvechten. Mijn Wob-verzoek is vanuit dit oogpunt ingediend. Zet ze maar aan het werk bij de RVO, en als de uitkomsten me niet aanstaan herhalen we het kunstje..

Ik hoop van harte dat de georganiseerde hengelsport, en zéker de ondernemers binnen die sector zich gaan realiseren dat er een klootzak nodig is om een klootzak te stoppen.

 

Goed weekend!

8 comments

  1. ik vindt het erg dat er in den haag geen mensen met balen ziten voor de verkiezingen lopen ze de deur plat 1 x gestemd zijn ze allemaal gelijk een dik loon en de buit is binnen wat intresseerd die mensen toch wat wij voor onze gezonde hobby voelen en er alles voor doen maar ja daar hebben ze in den haag geen hersenen voor enkel geld teld getekend een ontevreden kiezer

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.