bie6a (30K)
Visgids Biesbosch

engels (1K) engels (1K) frans (1K)

Vissoorten en techniek

tn_IMG_0681 (9K)

Snoek, snoekbaars en baars

Het water is bij uitstek geschikt om op roofvis te vissen. Zeer gevarieerd qua diepte, begroeiing e.d.. We beginnen doorgaans met slepen van spot naar spot. Op de betreffende plekken aangekomen, gaan we werpen, respectievelijk verticalen. Met het daarvoor geschikte materiaal natuurlijk. De ene dag vangen we ze slepend en de andere dag is verticalen blijkbaar het beste. We houden altijd alle opties open voor onze gasten. Die hebben vaak ook hun eigen voorkeur...wij passen ons daaraan aan. Zo leren we ook vaak weer wat nieuws!tn_IMG_0672 (9K)

Roofblei

Sinds enige tijd vissen we ook op roofblei. Het kan een mooi alternatief zijn als andere vis het niet doet. En als je ze ziet jagen is het geen alternatief meer, maar zo snel mogelijk die spinhengel pakken! Ook met slepend vissen hebben we inmiddels de nodige mooie dikkerds op half water kunnen pakken. Dit jaar (2013) proberen we ze ook eens op de vlieg te pakken. Moet volgens ons echt sensatie zijn met zo'n zoetwater tarpon! Centimeter voor centimeter geven ze o.i. dubbel zoveel actie als een snoek van dezelfde grootte.

Hoe vissen we ?

Met kunstaas, shads, pluggen, e.d.. Indien gewenst kan ook met dood aas gevist worden. Dit kunt U zelf meenemen of tegen een kleine toeslag van ons krijgen. Graag wel even aangeven of U met doodaas wilt gaan vissen, kunnen we daar rekening mee houden. Verder doen we Catch en Release aan boord dus echt àlles gaat terug.

Eigen materiaal?

Een geroutineerde visser vist het liefst met zijn eigen spullen. Dus neem ze mee ! Indien nodig hebben wij een setje voor U. Kostenloos. U kunt tevens gratis ons kunstaas gebruiken. Het is Uw dag en U kunt bepalen waar en hoe U het liefst vist. Wij kunnen U vertellen waar dat het beste kan. Kunnen we gezamenlijk een mooi plan maken!

tn_IMG_0291 (9K) tn_IMG_0949 (9K)

Wanneer vissen we en hoelang

De helling gaat open om 0900u en sluit om 2000u. Binnen dit tijdsbestek kunt U bepalen hoe lang U wilt vissen. Indien een geplande dag door onvoorziene omstandigheden (bij U of bij mij) niet doorgaat, kunnen we desgewenst een nieuwe afspraak maken. Het weer kan ook onder die onvoorziene omstandigheden vallen.

Met de vlieg of streamer

tn_vlieg1 (10K)

Dikke windes en voorn

Het blijft één van de mooiste manieren om vis te vangen! Zelfs na 40 jaar verveelt het niet. Er zijn prachtige stukken ondiep water tussen Amer en Biesbosch waar het op gezette tijden wemelt van de winde en mooie ruisvoorn. De vliegenhengel gaat dus altijd mee.... of een licht spinhengeltje voor de broodkorst. Beide geven prachtige actie op stoere vis.

Gesloten tijd voor roofvis

We gaan graag in de periode april t/m mei op pad met de vliegenhengel. Zolang onze kunstvlieg niet groter is dan 2,5cm blijven we binnen de regels. Als U dus wilt vliegvissen (ook voor of na de gesloten tijd) meldt het vooraf en neem de spullen so-wie-so mee. Helaas zijn mijn oude splitcanes niet te leen, maar al het nodige kunst- en vliegwerk (van droog, nymph, nat tot streamer) is in huis. Geef even een bericht wat precies Uw plannen zijn en we passen onze spullen er op aan.


Clinic werptechniek

tn_vlieg (10K)

Vlieg en nymph

Werpen en presenteren van het aas zijn -zoals bekend- de sleutels tot vis vangen met een vliegenhengel. Wilt U die techniek nog aanleren of verbeteren, dan zijn wij graag bereid U daarbij te helpen. Hierbij nemen we b.v. ook mee hoe je een leader op kunt bouwen voor de specifieke vlieg die je wilt gebruiken. De werptechniek staat even voorop... afstoppen, al dan niet slack creëren, double strip voor afstand, dat soort zaken. En vergeet niet een goede dekkende bril mee te nemen!

Streamer

Met een wat zwaardere hengel werpen vereist vaak een iets andere techniek. Ook de leader doen we meestal even anders. U krijgt de uitleg met voorbeeld. We kunnen ook de meest gunstige plek uitzoeken voor het werpen. Voordeel van een boot is dat je altijd kunt beginnen met de wind mee te werpen. Of een wat meer beschutte plek kunt zoeken. En met de wat zwaardere stok een snoek aan de streamer .... een aanbeet die nooit verveelt! Voor een clinic hebben wij het lesmateriaal (hengels e.d.) in huis. Voor een clinic gelden dezelfde tarieven als voor een gewone visdag. Niets extra dus!

Vliegbinden

Bent U "hooked", dan volgt vanzelf het binden van de eigen vliegen voor de vis die U wilt vangen. Die eerste op een eigen vlieg gevangen vis geeft een fantastisch gevoel! Wij geven niet meer zelf bindlessen, maar kijkt U eens op het internet, er is vast een plaats en gelegenheid bij U in de buurt om dit onderdeel op te pakken. Vliegvissen is een volwassen sport geworden in Nederland!

logo (20K)

© www.mijn-eigen-website.nl (design)