bie6a (30K)
Visgids Biesbosch

engels (1K) engels (1K)

De boot

Ruim en solide

De boot is in Amerika gebouwd, ruim 5 meter lang en 2 meter breed. Voorzien van 2 hengelsteunen achterop en 4 aan de zijkanten. De boot is uitermate solide en stabiel. Achterop een 4 takt Suzuki 90 PK en voorop een fronttroller voor het subtielere vissen.

Er zijn 2 plaatsen achter het console, een ruim bankje voor de ruit en een kussen op de voorplecht. Om relaxed te kunnen vissen is een aantal van 3 vissers wel het maximum, met meer zou je elkaar in de weg zitten. Er kunnen 4 hengels tegelijk het water in zonder dat de lijnen in elkaar verward raken.


Grotere groep

In samenwerking met een collega kunnen we een groep van 6 personen een visdag laten meebeleven. Geeft U even een berichtje als iets dergelijks geregeld moet worden.


Humminbird Helix DI

Er is een fishfinder aan boord waarmee we gericht de vis kunnen zoeken en (meestal) kunnen voorkomen dat we vastlopen op ondieptes. De Biesbosch is bezaaid met plekken waar dat zomaar kan gebeuren. Inmiddels kennen we het gebied echter zo goed dat we geen GPS meer nodig hebben.

Veiligheid

Aan boord zijn 4 reddingsvesten. De reddingsvesten zijn er voor uw veiligheid (wettelijk verplicht aanwezig). Met 4 man en bepakking en rustig weer gaat de boot behoorlijk snel...bij sterke golfslag iets minder snel voor het comfort. Binnen de Biesbosch geldt een snelheidsbeperking tot 9 km/u. Er zijn 2 bilge-pompen aan boord, de vereiste navigatieverlichting is aanwezig en de schipper heeft een vaarbewijs. De boot is dubbelwandig en voorzien van een schuimlaag tussen de wanden. In principe is hij onzinkbaar. Er is een brandblusser aan boord.


Regels aan boord

De regels aan boord zijn die van normaal gezond verstand. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid en die van de andere opvarenden.

Uw gastheer

Met kennis van het water

Soms zit het mee en soms zit het tegen! De hotspot van de ene dag is een dooie boel op een andere dag….U kent dat wel. Maar een dag op het water is altijd meegenomen en de Biesbosch is natuurlijk een schitterend gebied en feitelijk mijn "achtertuin" waar ik goed de weg weet. In zomer en winter (zolang er geen ijs ligt en de helling begaanbaar is).


Met alle tijd van de wereld

Ik heb inmiddels alle tijd van de wereld en nog niets van de vis-passie verloren. In principe kan ik altijd, doordeweeks, weekend, noemt U maar. De beschikbare tijd wordt wel deels bepaald door de openstelling van de trailerhelling. Dus bij het krieken van de dag en tot diep in de nacht vissen zit er niet in, tenzij we ergens anders gaan vissen waar de helling dat wel toelaat. Wilt U ergens anders vissen, gaarne even overleg i.v.m. de extra benzinekosten.


Geregistreerd

We zijn in het bezit van een vaarbewijs en aangesloten bij Fishing Guides Holland. We zijn geregistreerd als Visgids Biesbosch bij de Kamer van Koophandel te Den Bosch onder nr: 55715311.

logo (20K)

© www.mijn-eigen-website.nl (design)